top of page

Διασκέδασαν με την ψυχή τους τα παιδιά στη Χριστουγεννιάτικη Πλατεία της Χασιάς

Κόκκινο χτύπησε το κέφι στην κεντρική πλατεία της Δημοτικής Ενότητας Φυλής την παραμονή των Χριστουγέννων αλλά και σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις εκδηλώσεις «Χριστούγεννα στην πόλη» που διοργάνωσε ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Οργανισμός «η Πάρνηθα». Μικροί και μεγάλοι έζησαν αξέχαστες στιγμές με μεγάλες δόσεις από γέλιο, κέφι, χορό και τραγούδι.

Στην είσοδο της Πλατείας υποδέχθηκε τον κόσμο ο Άγιος Βασίλης που μοίρασε δώρα και σοκολάτες στα παιδιά, ο Ντάνυ ο Πιγκουίνος που χόρευε αδιαλείπτως και πόζαρε με χάρη μπροστά στο φωτογραφικό φακό, ενώ μπαλονάδες, ξωτικά και ανιματέρ απογείωσαν την εορταστική ατμόσφαιρα με τα ομαδικά παιγνίδια, τους διαγωνισμούς και τα δώρα που προσέφεραν στα παιδιά .

Στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία φιλοξενήθηκαν για πρώτη φορά με δικά τους περίπτερα ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Σύλλογος Φυλής Η ΠΗΓΗ, ο Παραδοσιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Φυλής ΦΥΛΑΣΙΑ, το Λύκειο Φυλής και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου.

Κεράσματα για τον κόσμο αλλά και γιορτινά χειροποίητα στολίδια, παραδοσιακά προϊόντα, ημερολόγια και οι γνωστές Κρεμμύδες που φέρνουν τύχη και υγεία ήταν μερικά από τα εκθέματα που μπορούσαν να αποκτήσουν οι επισκέπτες, καταβάλλοντας ένα συμβολικό αντίτιμο.

Η πλατεία γέμισε πολύχρωμα χαμογελαστά προσωπάκια αφού σχεδόν κανένα παιδί δεν αντιστάθηκε στο Face painting , στο μαλλί της γριάς και το συντριβάνι σοκολάτας.

Τα παιδιά εξάλλου εξέπληξαν τους πάντες με τις ευχές που έγραψαν στο «δέντρο των ευχών», αφού εκτός από τις τυπικές για καλές γιορτές υπήρχαν κι ευχές για έξοδο από την κρίση αλλά και για το ζητούμενο της ειρήνης.

Η γιορτή κορυφώθηκε όταν στον διαγωνισμό χορού των μικρών προσκλήθηκαν και οι μεγάλοι με αποτέλεσμα να «βουλιάξει» η πλατεία από το κέφι των χορευτών.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν κι αντάλλαξαν ευχές με τον κόσμο, ο Αντιδήμαρχος Φυλής Σπύρος Μπρέμπος, ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού «η Πάρνηθα» Γιώργος Μαυροειδής, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας, ο αναπληρωτής Δήμαρχος Μαρίνος Σαρλάς, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χασιάς Ελένη Λιάκου και ο Τοπικός Σύμβουλος Στέλιος Νίκας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Τελευταίες ειδήσεις

bottom of page