top of page

Ιδρύθηκε ο Όμιλος Πολιτικού Προβληματισμού Δήμου Φυλής

Ο Όμιλος Πολιτικού Προβληματισμού Δήμου Φυλής, δεν είναι κόμμα , δεν είναι Παράταξη. Ούτε προτίθεται να γίνει. Είναι Όμιλος Πολιτικής Σκέψης , Πολιτικού , Κοινωνικού Επιστημονικού Προβληματισμού και διατύπωσης τεκμηριωμένων θέσεων για τα καθημερινά προβλήματα της Κοινωνίας μας.

Η Κεντρική Φιλοσοφία , είναι η ενεργοποίηση όλων των ενεργών Πολιτών του Τόπου μας , χωρίς κόμματα , χωρίς χρώματα , χωρίς ταμπέλες και εμμονές . Χωρίς Ιδεοληψίες προκαταλήψεις και Ιδεολογήματα για την ανασύνταξη και διαμόρφωση όλων εκείνων των συνθηκών που θα μας επιτρέψουν να δώσουμε ανάσες ελπίδας και προοπτικής στον τόπο μας .

Έμβλημα μας , ο Δαίδαλος & ο Ίκαρος . Δύο μορφές της Αρχαιοελληνικής Ιστορίας που συμβολίζουν το Ελεύθερο Πνεύμα , την Επινοητικότητα , την Δημιουργικότητα , την Δεξιοτεχνία ,την Αναζήτηση Νέων Δρόμων , ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν .

Στον Δρόμο αυτόν που ανοίγουμε , καλούμε τους Ενεργούς Πολίτες να δώσουν το Παρόν και να συνταχθούν μαζί μας. Εδώ δεν υπάρχουν αξιώματα και θέσεις. Όλοι όσοι συμμετέχουμε εδώ, είμαστε στρατιώτες πρώτης γραμμής .

Η Βασική Πολιτική θέση , για αυτήν την συγκυρία , είναι , πως τα μείζονα προβλήματα αυτού του Τόπου δεν θα λυθούν ούτε μ' αυτήν την Διοίκηση ούτε μ αυτήν την Πολιτική Κεντρική Εξουσία χωρίς την παρουσία και την συμμετοχή όλων των Πολιτών .

Αντιθέτως θα οξυνθούν , εάν δεν υπάρξουν ευρείες συμφωνίες Ριζικής Πολιτικής , Κοινωνικής Ανασυγκρότησης , με την συμμετοχή όλων των παραγωγικών δυνάμεων και κυρίως των Νέων Ανθρώπων .

" Η Ισχύς εν τη ενώσει ."

Πεδίο Δράσης μας, η Πολιτική, η Οικονομία, η Γλώσσα, η Παιδεία, ο Πολιτισμός, οι Τέχνες και τα Γράμματα. Κάθε τι που προάγει το Ελεύθερο Πνεύμα και μας απελευθερώνει από προκαταλήψεις και Ιδεοληψίες .

Η αδυναμία αναδιάρθρωσης του Πολιτικού Σκηνικού στον Τόπο μας , η έλλειψη Οράματος και Ελπίδας για ανάταξη της Κοινωνίας μας , στο τέλμα που έχει περιέλθει, θα αποτελέσει για μας πεδίο προβληματισμού και αναζήτησης με όχημα την γνώση , την φιλοπατρία και την ενημέρωση

Ο Όμιλος Πολιτικού Προβληματισμού φιλοδοξεί να είναι μια κοινωνική , επιστημονική , πολιτική Ένωση . Ένας Όμιλος Πολιτικής Σκέψης , που έχει ως στόχο την παραγωγή ιδεών , επιστημονικών προτάσεων , πολιτικών λύσεων , κοινωνικών επιλογών, πολιτιστικών δράσεων.

Δημιουργείται με πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών ,που αποστασιοποιήθηκαν από κομματικούς μηχανισμούς , εκφράζοντας την αντίθεση τους σε πολιτικές που επιλέχθηκαν και εφαρμόστηκαν ως και σήμερα στον Τόπο μας. Πρόκειται για Πολίτες που παραμένουν και σήμερα ανένταχτοι κομματικά , παρόλα αυτά ενεργοί και ιδεολογικοπολιτικά , πιστεύουν διαχρονικά στην ιδέα της Δημοκρατίας και του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει τα επόμενα χρόνια αναζητώντας δημιουργική διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα της πολιτικής -οικονομικής και πνευματικής κρίσης σε κάθε επίπεδο και τομέα της ζωής μας .

Πολίτες που επιθυμούν να συμβάλλουν σε κοινωνικές , επιστημονικές , καλλιτεχνικές , πολιτιστικές διεργασίες , για την προώθηση μιας νέας Τοπικής αλλά και Ευρύτερης , Κοινωνικής Ενότητας και Δυναμικής ανάταξης του Τόπου μας , είναι ευπρόσδεκτοι και καλοδεχούμενοι , αρκεί να είναι έτοιμοι να αφήσουν πίσω παλιές πρακτικές και νοοτροπίες που μας οδήγησαν στην σημερινή πτώση και απαξίωση .

Ο Όμιλος Πολιτικού Προβληματισμού θα επιχειρήσει την επίτευξη των στόχων του μέσω της διοργάνωσης σειράς εκδηλώσεων , όπως ημερίδων , συνεδρίων , σεμιναρίων , ομιλιών κτλ .

Η Γνώση είναι Δύναμη!

Η Γραμματεία του Συμβουλίου Λειτουργίας του Ομίλου

Εmail Eπικοινωνίας- Δήλωση Ενδιαφέροντος- Συμμετοχής :

omilos.provlimatismou@gmail.com

Επισκεφθείτε το blog Όμιλος Πολιτικού Προβληματισμού ΕΔΩ

Τελευταίες ειδήσεις

bottom of page